Els agents dels Mossos d'Esquadra es quedaran sense armes de foc, ja sigui l'oficial o les privades, des del primer dia en què se'ls notifiqui una baixa per un període superior als 30 dies naturals, i també se sotmetran a controls psíquics i físics per avaluar la seva capacitat per exercir.

Així ho va anunciar ahir el director dels Mossos, Albert Batlle, que va comparèixer al Parlament per explicar els canvis en els protocols que va acordar la conselleria després que el 14 d'abril passat un agent que feia un mes i una setmana que estava de baixa va matar amb la seva arma reglamentària la seva dona, a casa seva, a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), i posteriorment es va suïcidar.

Batlle va detallar que Interior modificarà amb una esmena l'article 44 de la Llei de la Policia per introduir controls per avaluar el manteniment de les condicions psiquicofísiques dels agents per exercir com a policies, amb l'objectiu de revisar si estan en condicions de portar armes de foc. Batlle també va anunciar la derogació de la directriu que establia com s'havien de retirar les armes als agents en els casos d'incapacitat temporal o risc greu.