Els presos condemnats per conduir sense carnet superaran aquest any als que conduïen sota els efectes de l'alcohol o les drogues, segons el departament de Justícia, que ha detectat un possible canvi de tendència a la població penitenciària condemnada per delictes de trànsit.

Segons el departament de Justícia de la Generalitat, el conseller Carles Mundó va ser qui va revelar aquestes dades en el marc d'una visita al Centre Penitenciari de Ponent, de Lleida, i va qualificar d'"alarmant" l'augment dels interns per conduir sense el permís necessari, que ja dupliquen als condemnats per anar beguts.

En concret, les dades de la Direcció general de Serveis Penitenciaris recollides durant els primers cinc mesos de l'any indiquen que els interns condemnats per conduir sense permís són més del doble (200, és a dir, el 53%) dels interns condemnats per embriaguesa al volant (90, és a dir, el 24 %).

Darrere d'aquests dos delictes, i situats a molta distància, es troben els penats per conducció temerària (58, és a dir, el 15%) i els que s'han negat a fer la prova d'alcoholèmia (27, és a dir, el 7%). En total, a les presons de Catalunya hi ha un total de 375 presos condemnats a la presó per delictes de trànsit aquest any.