El Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) va demanar ahir incorporar nous elements "reductors de velocitat" a la via pública, i amb criteris homogenis, per protegir els vianants i revertir l'"estancament" en la millora de la seguretat viària a zones urbanes.

L'entitat també recomana crear una guia pràctica amb criteris d'implantació dels elements reductors de velocitat informant els conductors sobre com circular-hi a través. També el club d'automobilistes (que té més de 800.000 socis) indica que és necessari homogeneïtzar els sistemes d'elements de reductors de velocitat, així com la seva senyalització i la distància entre aquests i els passos de vianants.

Un altre dels punts que destaca l'entitat és la visibilitat dels elements reductors de velocitat, ja que aquesta permet al conductor l'anticipació i l'adequació de la rapidesa amb la qual circula pel tram pacificat, minimitzant així possibles danys als vehicles. En aquest sentit, actualment conviuen diferents tipus i qualitats de sistemes de reducció de velocitat, alguns desenvolupats en cautxú, que en ocasions pateixen el desgast del pas del trànsit i de les inclemències meteorològiques.