La incorporació l'any passat del recinte esportiu del Congost com a escenari discoteca de la Festa Major de Manresa va fer traslladar a aquest espai grups de delinqüents que ho van aprofitar per atracar alguns joves assistents a la festa. Els Mossos d'Esquadra van detenir tres nois, veïns de Sant Vicenç de Castellet, que estan sent jutjats aquests dies. Un d'ells acaba de ser condemnat a setze mesos de presó i els altres dos aniran properament a judici amb una petició fiscal d'entre quatre i sis anys d'internament penitenciari.

De moment, el Jutjat Penal 3 de Manresa ha condemnat un dels detinguts, Jonathan Daza Díaz, de 26 anys d'edat, per un delicte de robatori amb violència en grau de temptativa i un delicte lleu de lesions. El jove, que va reconèixer els fets el dia del judici, ha estat condemnat a setze mesos de presó, pena que no haurà de complir perquè no té antecedents penals, amb la condició, però, que no torni a delinquir durant dos anys i que pagui 360 euros (xifra que inclou una multa de 150 euros i una indemnització de 210 euros).

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 29 d'agost del 2015, cap a 2/4 de 7 del matí. L'acusat i altres persones que no van ser identificades van abordar tres joves que eren a la zona del Congost de Manresa després d'haver assistit a la sessió discoteca.

L'acusat va agafar amb força el braç d'un dels tres nois i li va exigir els diners, alhora que els mostrava una navalla. Però no va poder aconseguir el seu propòsit, ja que les víctimes van poder sortir corrent i van demanar auxili a la Policia Local. Com a conseqüència dels fets, la víctima va resultar amb contusions lleus al braç.

D'altra banda, el Jutjat Penal 1 de Manresa portarà a judici a principi de juny dos joves que van ser detinguts la mateixa nit per haver atracat dos nois amb un puny americà, una arma considerada prohibida. Per aquest motiu, un dels acusats, Kevin M. L., s'enfronta a una petició fiscal de sis anys i tres mesos de presó, mentre que l'altre, Miquel G. G., afronta un requeriment per part de fiscalia de quatre anys i tres mesos.

Els fets, segons l'escrit d'acusació fiscal, també van tenir lloc cap a 2/4 de 7 del matí. Kevin M. L., que duia el puny americà, i Miquel G. G. van abordar dos nois que acabaven d'assistir a la sessió musical del Congost i els van colpejar amb l'arma, tot exigint-los la cartera. Un d'ells els la va entregar, però l'altre va aconseguir fugir, després que els lladres li arrenquessin la samarreta durant el forcejament.

Immediatament, es va muntar un dispositiu policial que va permetre localitzar, poc després, els dos atracadors al carrer de les Jorbetes. Kevin M. L. va llançar sota un vehicle el puny americà, que va ser recuperat pels agents. Tots dos seran jutjats per robatori amb violència, lesions i, en el cas de Kevin, per tinença d'armes prohibides. A banda de la presó, s'enfronten a una multa de 540 euros i a una indemnització de 640 euros.