El Jutjat Penal 3 de Manresa ha condemnat a un any de llibertat vigilada i a tres mesos de presó, que en aquest cas no haurà de complir, el veí de Moià que fa tres anys va agredir greument un policia local. La jutge el condemna per un delicte d'atemptat a l'autoritat i per un de lleu de lesions, però li aplica parcialment una eximent d'alteració psíquica perquè, en el moment dels fets, tenia un brot d'un trastorn bipolar. A més, la jutge obliga l'acusat a indemnitzar amb 2.240 euros la víctima, que no ha tornat a la Policia Local des de llavors.

Els fets, segons la sentència, van tenir lloc el 27 de gener del 2013, cap a les 3 de la tarda. L'acusat, Sebastià P. C., discutia amb el seu pare al carrer, per la qual cosa va ser requerit un agent de la Policia Local de Moià. Un cop s'hi va personar, l'acusat, en estat agressiu, va proferir diferents insults i amenaces a l'agent. Seguidament, li va propinar empentes i cops de puny, que van impactar al coll i a l'espatlla de la víctima, que va caure a terra, en un marge.

L'acusat, però, va mantenir la mateixa actitud, de manera que l'agent va haver de demanar reforços i marxar de l'indret. El processat el va perseguir fins al cotxe patrulla i va arribar a donar una puntada de peu a la porta del vehicle.

Com a conseqüència d'aquests fets, el policia local va resultar amb ferides de consideració, que van tardar més de tres setmanes a curar-se. A més, com a seqüeles, té un trastorn adaptatiu i àlgies residuals al nivell de columna, que li han impedit poder retornar al cos de la Policia Local de Moià.