Una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va haver de traslladar divendres a la tarda a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa un adolescent que s'havia intoxicat a la via pública per haver inhalat cola. Es dóna el cas que el jove s'havia escapolit del centre de menors Estrep de Sant Salvador de Guardiola.

Els fets, segons han explicat fonts coneixedores, van tenir lloc divendres poc abans de les 5 de la tarda, a la confluència entre la plaça Icària i el carrer d'Ignasi Balcells de Manresa, al nucli antic, a prop del Conservatori de Musica i del casal juvenil La Kampana. Un testimoni va alertar la Policia Local de la presència de tres adolescents inhalant cola a la via pública. En arribar-hi la Policia Local, la patrulla va constatar que un dels tres adolescents presentava signes d'intoxicació importants, per la qual cosa va activar una ambulància del SEM. El personal mèdic, després d'atendre l'adolescent, el va traslladar a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

Ara fa un mes, l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona va informar que els Mossos ja havien identificat fins aleshores 14 menors que inhalaven cola i que s'havien escapat de diversos centres d'acollida. Cinc d'aquests menors, segons va explicar l'Institut, eren de l'Estrep, tot i que aleshores no va transcendir si cap d'aquests casos havia requerit un trasllat hospitalari. Aquest diari no va poder contactar ahir amb responsables del centre bagenc per valorar aquests fets.