L'home que a final del 2014 va ser condemnat per estafar mossèn Josep Maria Ballarín i un rector jubilat de Solsona va tornar ahir a judici per un cas molt semblant, comès contra el rector de Gironella, Àngel Pla. Si en aquella ocasió va admetre els fets, però, ahir l'acusat va negar-ho davant del jutge i va assegurar que no va enganyar la víctima, sinó que li va demanar els diners caritativament.

El judici es va celebrar ahir després d'haver-se suspès fa tres mesos (vegeu Regió7 de l'1 de març). El fiscal demana per a l'acusat, Carlos M. P., tres anys de presó per haver trucat a mossèn Pla simulant que era el rector de Berga, Marc Majà. Segons la fiscalia, l'acusat el va enganyar dient-li que li ingressés 800 euros en un compte corrent per a causes solidàries.

Durant la seva declaració d'ahir (que va fer per videoconferència des d'Andalusia), Carlos M. P. va negar l'acusació i va assegurar que va explicar al mossèn que estava passant per un mal moment i que el rector va acceptar ajudar-lo. Però mossèn Pla, que ha renunciat als 800 euros, va ratificar ahir que Carlos M. P. el va enganyar.