La fiscalia demana quatre anys de presó per a un veí de Manresa acusat d'haver assaltat el domicili de la seva exparella per endur-se per la força la filla de 3 anys que tenien en comú. Abans d'endur-se la menor, l'acusat va agredir presumptament la seva exsogra, la seva exparella i la germana gran de la nena, quan totes tres van intentar impedir que se l'emportés. L'acusat, Fernando Alberto F. J., que va ingressar a presó preventiva per aquests fets, serà jutjat properament al penal 2 de Manresa.

Els fets, segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, van tenir lloc el 21 de març del 2015, cap a les 3 de la matinada. L'acusat es va dirigir a aquella hora al domicili de la seva exparella, a Manresa. La dona hi residia amb la seva mare, la seva filla gran de 16 anys (fruit d'una anterior relació) i la seva filla petita, de 3 anys, que havia tingut amb l'acusat. Just l'endemà, s'havia de celebrar el judici civil sobre la custòdia de la menor.

El processat va acudir aquella matinada a l'habitatge per endur-se per la força la nena, segons la fiscalia. Després de trucar al timbre, es va enfilar pel balcó de l'habitatge i, com que les víctimes no el van obrir, va forçar la persiana i va trencar el vidre de la porta, segons l'escrit d'acusació pública.

La fiscalia assegura que, un cop a l'interior, l'home va estirar pels cabells la seva exparella i la va fer caure a terra. Seguidament, afegeix el fiscal, també va empènyer la seva exsogra i va córrer fins al lavabo, on la filla gran de la seva exparella s'havia tancat amb la menuda, per evitar que se l'emportés. L'home, afegeix l'acusació pública, va forçar la porta i, un cop a dins del lavabo, va estirar pels cabells la noia i li va prendre la nena. Abans de marxar, explica la fiscalia, l'acusat encara va tenir temps de proferir aquestes amenaces cap a l'exparella: "abans que et quedis la meva filla, et mato".

La fiscalia demana per al processat quatre anys i un mes de presó pels delictes de violació de domicili, de maltractaments en l'àmbit familiar i d'amenaces, per dues faltes de lesions i per una falta de danys. A més, vol que pagui una multa de 3.500 euros i la prohibició d'acostar-se a les víctimes en un radi d'un quilòmetre.