L'exregidor d'ERC de Sant Vicenç de Castellet, Jaume Masats, de 63 anys, va morir aquest divendres al migdia en un accident de trànsit al Baix Empordà, quan la furgoneta que conduïa va xocar frontalment contra un camió. L'accident, segons el Servei Català de Trànsit, va tenir lloc al quilòmetre 359 de la carretera C-31, a l'altura de la Tallada de l'Empordà. El camioner va resultar ferit crític.

La víctima, Jaume Masats, va ser el cap de llista d'ERC a Sant Vicenç de Castellet a les eleccions municipals del 2007 i el 2011. Entre aquests dos anys, va ser regidor de l'equip de govern, liderat per l'aleshores alcalde Joan Manuel Garcia (CiU). Masats va ocupar la primera tinença d'alcaldia i la regidoria d'Urbanisme. A partir del 2011, arran d'un pacte de govern entre CiU i el PSC, Masats va passar a ser regidor de l'oposició, càrrec que va ocupar fins al 2014.

Professionalment vinculat a la banca, Masats també era conegut, entre d'altres facetes, per haver estat president del Centre Excursionista de Sant Vicenç.

Segons Trànsit, els Mossos d'Esquadra van rebre l´avís a les 14.24 hores. Per causes que s´estan investigant, una furgoneta i un camió van xocar frontalment i, com a conseqüència de l´impacte, va morir l'exregidor santvicentí, que conduïa la furgoneta. A més, també hi va haver un ferit en estat crític, el conductor del camió, que els efectius del Sistema d´Emergències Mèdiques van traslladar en helicòpter a l´hospital Josep Trueta de Girona.

Arran del sinistre, es van activar set patrulles dels Mossos d´Esquadra, sis dotacions dels Bombers de la Generalitat, que van fer tasques d´excarceració, i un helicòpter medicalitzat, una ambulància medicalitzada i una ambulància convencional del Sistema d´Emergències Mèdiques. La via va estar tallada fins a les 17.14 h en tots dos sentits.