Una veïna de Sant Joan de Vilatorrada es va trobar una cartera que contenia 12.000 euros en efectiu i els va entregar a la Policia Local, segons ha explicat el cos policial a aquest diari. Gràcies a la seva acció, els agents van poder localitzar el propietari dels diners, un comerciant de fora del poble que havia acudit a Sant Joan a comprar pernils a una carnisseria.

Els fets van tenir lloc ara fa un mes. La dona, d'edat avançada, es va trobar la cartera extraviada a la via pública, concretament al carrer Major. En agafar-la, va observar que contenia un feix considerable de bitllets de 100 i de 50 euros, a més a més de tota la documentació del propietari.

Segons explica la Policia Local, aleshores la dona es va adreçar a la comissaria per entregar la cartera. Els agents, gràcies a la documentació, van poder contactar amb el seu amo. Es tractava d'un comerciant de fora de Sant Joan que havia acudit al poble per comprar nombrosos pernils en una carnisseria, i que havia perdut la cartera al carrer. En agraïment a l'acció de la santjoanenca, l'home li va donar una recompensa econòmica, tot i que la Policia Local en desconeix l'import exacte.

Malgrat que ben poques vegades es troba una quantitat tan alta de diners extraviats al carrer, el caporal en cap de la Policia Local de Sant Joan, Josep Palacios, assegura que, de tant en tant, es produeixen fets d'aquest tipus. "Ens hem trobat amb més casos de gent que es troba diners al carrer i que els lliura íntegrament a la Policia Local", explica. A Sant Joan, afegeix, el darrer cop s'havia produït fa un any: un grup de menors de 13 i de 14 anys es van trobar un sobre amb 1.500 euros al carrer i també els van entregar a la Policia Local, que igualment va poder localitzar-ne el propietari.