Els Mossos d'Esquadra han denunciat un home, de 33 anys, de nacionalitat espanyola i veí de La Torre de Claramunt, per tenir aus rapinyaires sense autorització.

A mitjans de maig el cos va tenir coneixement que un veí del municipi tenia òlibes en males condicions, els agents van esbrinar on es trobava el recinte i van inspeccionar les instal·lacions per tal de fer les comprovacions pertinents.

Un cop al lloc, el propietari de la finca va ensenyar l'espai als agents, que van constatar que hi havia dues òlibes, de les quals no tenia cap tipus de documentació ni cap permís de tinença. A més, les òlibes estaven en època de cria i tenien tres ous. El propietari tampoc tenia autorització de nucli zoològic, ni cap document que l'acreditava com a criador d'aus rapinyaires.

Per altra banda, els agents van observar que la gàbia on es trobaven els ocells no reunia les condicions adequades, estava plena d'excrements i amb l'aigua molt bruta.

Arran d'aquestes irregularitats, els mossos van denunciar el propietari i van comissar les aus i els ous, que van traslladar a un centre de recuperació.

Com a conseqüència de les denúncies presentades, l'anoienc s'exposa a una multa de fins a 20.000 euros i a una inhabilitació per la tinença d'animals per un període d'entre dos mesos i cinc anys.