Les línies R1, R3 i R4 han acumulat almenys mitja hora de retard aquest dijous al matí per "conflictivitat laboral", segons ha informat la companyia Renfe, que ha contextualitzat aquestes demores en el marc del dia previ a la primera de les quatre jornades de vaga convocada pel sindicat Semaf prevista per a aquest divendres.

La resta d'aturades estan previstes pel diumenge i els dies 14 i 16 de juny. D'acord amb els serveis mínims decretats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministeri de Foment, els trens de Rodalies funcionaran al 66% en les hores punta dels dies laborables -de 6 a 9.30h i de 17h a 20.30h- mentre que a la resta de la jornada i durant tot el diumenge es prestarà el 33% del servei respecte el previst i circularà un de cada tres trens.

D'altra banda, amb motiu de la vaga a França, Renfe no pot garantir que els trens de la línia R3 puguin arribar a la Tor de Querol.Pel que fa els serveis d'AVE-Llarga Distància, es prestaran el 72% dels seus serveis i Avant, el 63%.

Renfe recorda que els viatgers que ja hagin comprat els bitllets amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional.