Un clauer amb una cabina de Londres vermella, amb vuit claus. Un bastó. Un telèfon mòbil de marca xinesa de color negre. Un moneder de la carnisseria Lola. Un clauer amb la fotografia del Papa Joan Pau II. Unes ulleres negres i taronja. Una funda amb diferents fotografies. O un clauer amb l'etiqueta del cementiri amb un cadenat i una clau.

Són només alguns dels 141 objectes perduts que la Policia Local de Sant Joan guarda a les seves dependències. Ara, el cos policial els ha inventariat, un per un, amb una descripció acurada de cadascun d'ells, acompanyada de la seva fotografia, i ha penjat el llistat sencer a la xarxa. L'objectiu: que qualsevol santjoanenc que hagi perdut algun objecte al llarg del darrer any els pugui identificar des de casa, sense que faci falta desplaçar-se a la comissaria.

El llistat es va penjar a les xarxes socials i a la pàgina web de l'Ajuntament ara fa una setmana, i des de llavors la iniciativa ha tingut bon resultat. "Des que ho vam penjar a Internet, ja han vingut dotze persones a recuperar els seus objectes, que creien que havien perdut definitivament. Si no els haguéssim exhibit públicament per la xarxa, no se'ls hauria acudit venir a buscar-los", explica el caporal de la Policia Local, Josep Palacios. La majoria d'objectes extraviats eren clauers i claus, però un veí també ha pogut recuperar el seu mòbil. "Quan ve algú, sempre fem comprovacions per assegurar-nos que es tracta del propietari original", afegeix el caporal.