Una veïna de Manresa de 72 anys d'edat, Maria Assumpció Caballé Bordes, va morir ahir al matí quan el cotxe que conduïa va bolcar en un marge de la carretera de la urbanització de les Brucardes, a Sant Fruitós de Bages. Ahir a la nit, a l'hora de tancar aquesta edició, es desconeixia el dia i hora del funeral de la víctima, coneguda perquè formava part de la família propietària de l'empresa Rius Comatex del polígon dels Vinyats de Sant Joan de Vilatorrada.

L'accident va tenir lloc poc abans de 2/4 de 12 del matí, quan la dona s'adreçava a casa d'un dels seus fills, situada a les Brucardes. Poc abans d'arribar a la urbanització, el cotxe que conduïa, enlloc de fer un petit revolt a l'esquerra, va continuar la trajectòria recta, amb la qual cosa va sortir de la calçada pel marge dret. El vehicle va acabar bolcant després de caure d'uns dos metres d'altura.

La hipòtesi inicial de l'accident, segons la Policia Local de Sant Fruitós, és que, a aquella hora del matí, la dona va quedar enlluernada pel sol, la qual cosa li va obstaculitzar la visió de la calçada. El cotxe de la víctima no va deixar cap senyal de frenada a l'asfalt i la Policia Local va descartar l'excés de velocitat. A més, els agents van comprovar que el telèfon mòbil de la dona era a l'interior de la bossa de mà, amb la qual cosa va excloure també cap distracció. De totes maneres, l'autòpsia haurà d'acabar de descartar que no tin-gués un problema sobtat de salut que li hagués provocat l'accident.

Cap testimoni no va veure l'accident, però una veïna de les Brucardes va sentir el soroll del fort impacte del vehicle contra el terra i va avisar els serveis d'emergències. Fins a l'indret dels fets s'hi van desplaçar diverses dotacions de la Policia Local i del SEM, que va certificar la mort de la conductora, que viatjava sola al vehicle. També s'hi van traslladar els Bombers, que van treure el cadàver del cotxe, on havia quedat atrapat. El cos va ser traslladat als dipòsits de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on avui se li farà l'autòpsia.

La víctima, Maria Assumpció Caballé Bordes, era coneguda perquè estava vinculada a les empreses familiars Valentí Rius Clapers i Rius Comatex, amb seu al polígon dels Vinyats de Sant Joan i que es dediquen a la fabricació de maquinària tèxtil. El fill a qui anava a visitar ahir és un dels responsables d'aquestes societats.