Els bars dels barris de la Balconada i de la Font dels Capellans de Manresa, els més damnificats pels robatoris a cop de tapa de claveguera, ja respiren més tranquils. Els Mossos van informar aquest dijous de la detenció, aquest dimarts, de dos dels lladres, just quan volien cometre el vuitè robatori a la ciutat, en un frankfurt de la Font. Ja era el novè assalt al Bages si es té en compte un robatori que havien comès a Sant Vicenç de Castellet.

Els detinguts, segons fonts policials, són dos joves de Barcelona de 19 i de 23 anys, de nacionalitat albanesa, tot i que els Mossos sospiten que podrien tenir l'ajuda de més persones, per la qual cosa continuen la investigació. En total, se'ls imputa nou robatoris amb força, que van tenir lloc en un període d'un mes, entre el maig i el juny.

Els assalts, tal com ha anat informant aquest diari, sempre succeïen de matinada i amb un mateix modus operandi: els autors accedien al bar forçant la persiana metàl·lica exterior i, tot seguit, trencaven el vidre llançant-hi una tapa de claveguera, sostreta de la via pública. Sempre eren tapes quadrades de la xarxa secundària de clavegueram. Un cop a dins, amb la mateixa tapa trencaven les màquines escurabutxaques, i se n'enduien tota la recaptació.

La Balconada s'havia convertit en el lloc preferit dels lladres: tres bars (Los Curros, Malibú i Casa Suárez) havien rebut la visita dels delinqüents, que també havien acudit a un bar molt proper, al polígon de Bufalvent. Al seu torn, a la Font dels Capellans, van visitar dues vegades el bar Trini, en una setmana de diferència. Finalment, també van entrar a robar en un bar del nucli antic de Manresa (el Com a Casa del carrer Sant Miquel) i, a fora de la capital del Bages, en un bar de Sant Vicenç.

Finalment, aquest dimarts passat, cap a les 4 de la matinada, dos agents de paisà que realitzaven un dispositiu de prevenció de robatoris van veure un jove aixecant la persiana del frankfurt Esclot, situat a la Font dels Capellans, al costat d'un altre noi que duia una tapa de claveguera a les mans.

En veure's sorpresos, els dos sospitosos van fugir corrents. Els Mossos van interceptar-ne un i, al cap d'unes hores, van detenir l'altre noi a l'estació de tren de Manresa-Viladordis, quan pretenia retornar a Barcelona. Tots dos van ser detinguts. Un d'ells, a més, ja tenia antecedents. Els Mossos busquen ara els seus còmplices.