El canvi de temps que s'espera per arreu del país de cara a aquest cap de setmana també es farà notar a la Catalunya Central. Així, les comarques del Bages, Berguedà, Anoia i Solsonès viuran aquest divendres a la tarda un preludi del temps que, segons tots els pronòstics, capgirarà dissabte la situació meteorològica de les últimes setmanes.

A Manresa s'esperen alguns ruixats dispersos de cara a aquest divendres al vespre i de cara a la nit. Aquesta mateixa situació s'allargarà durant tot dissabte, quan es preveu que hi hagi ruixats al llarg de tot el dia. Pel que fa a les temperatures, podrien oscil·lar entre els 13 i els 16 graus. Aquest mateix pronòstic és el que s'espera també per a Igualda i per a Solsona.

A Berga la situació s'espera lleument diferent. Després d'un divendres a la tarda ennuvolat a la capital del Berguedà, dissabte al llarg de tot el dia hi podria haver ruixats puntuals. Les temperatures seran més fredes que les dels dies anteriors, i es poden moure entre els 6 i els 13 graus, en funció de l'hora.