La fiscalia demana dos anys de presó per a un conductor que va donar positiu d'alcoholèmia després de provocar un accident de trànsit mortal al tram sud de la C-55, a Castellgalí, el novembre del 2013. La víctima va ser un veí de Vic de 69 anys. El Jutjat Penal 1 de Manresa ha assenyalat per a la setmana vinent una vista de conformitat per explorar la possibilitat d'una pena pactada de conformitat entre la fiscalia i la defensa.

Els fets van tenir lloc el 16 de novembre del 2013, cap a les 7 del matí. El conductor acusat, Carles C. F., conduïa el seu vehicle tot terreny per la C-55 en sentit Barcelona, quan, a l'altura del punt quilomètric 21, en un conflictiu revolt de Castellgalí, va envair el sentit contrari. L'acusat conduïa sota els efectes de l'alcohol.

Com a conseqüència de la infracció, el tot terreny va xocar frontalment contra el cotxe de la víctima, que circulava correctament en sentit Manresa i que va intentar sense èxit dur a terme una maniobra per evitar el xoc. Com a conseqüència del violent impacte, el conductor del turisme, Manuel C. B., de 69 anys d'edat i veí de Vic, va resultar mort a l'acte.

Després que els Mossos d'Esquadra fessin la prova d'alcoholèmia a Carles C. F., va donar a la primera prova una taxa de 0,49 mg/l per aire espirat, és a dir, el doble del màxim permès (0,25). En la segona prova, que és la que consta a l'atestat, l'home va donar una taxa lleugerament superior, de 0,52, per la qual cosa va ser denunciat penalment

El difunt, Manuel C. B., veí de Vic, era casat i tenia tres fills. La família ha renunciat a exercir accions penals contra Carles C. F. després que la companyia asseguradora del vehicle tot terreny hagi pagat una indemnització de 103.222 euros.

La fiscalia, però, va mantenir l'acusació contra el conductor i li ha imputat un delicte de conducció sota els efectes de l'alcohol, en concurs amb un delicte d'homicidi per imprudència greu, amb l'atenuant molt qualificada de reparació del dany. Per tot plegat, li demana una pena de dos anys de presó i la retirada durant tres anys del carnet de conduir. La vista de conformitat s'ha fixat per al 27 de juny al penal 1 de Manresa.