Unes 30 persones, entre les quals l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós (CUP) i els diputats cupaires Joan Garriga i Gabriela Serra, s'han desplaçat aquest dimarts al matí a l'Audiència de Barcelona per donar suport a Sergi Rodríguez, 'Teti', el jove berguedà que aquest mateix matí serà jutjat a la secció 21a del tribunal provincial. 'Teti' s'enfronta a una petició de fiscalia de quatre anys i nou mesos de presó per haver agredit presumptament un regidor del PP durant la Patum de Berga de l'any 2012.

Venturós, Garriga i Serra han entrat a dins els jutjats per donar ànims a Rodríguez i a la seva família.

Els fets van tenir lloc la matinada del 7 de juny de l'any 2012, durant la celebració del Passacarrers de la Patum. Segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, l'acusat, Sergi Rodríguez, va donar un cop de puny al cap del regidor del PP, Joan Antoni López Noguera, que es trobava darrere d'un cordó de seguretat, participant a la festa en la seva condició de membre de la corporació municipal.

La fiscalia tipifica aquests fets com un delicte d'atemptat a l'autoritat i demana per a l'acusat la pena de quatre anys i nou mesos de presó, a més a més d'una multa de 3.600 euros.