El Bages, i més concretament el parc natural de Montserrat, va viure ahir el primer ensurt de la campanya d'incendis forestals. Un foc declarat al terme de Marganell, a tocar de la urbanització El Casot, va acabar cremant unes quatre hectàrees forestals, després de ser combatut per set mitjans aeris i dinou vehicles terrestres dels Bombers, a més a més de nombrosos voluntaris de les ADF.

A 1/4 de 10 del vespre, els Bombers donaven per controlat l'incendi, que s'havia declarat pocs minuts després de les 7 de la tarda. El foc, segons les estimacions inicials, va afectar quatre hectàrees forestals, la qual cosa el converteix, fins ara, en l'incendi més significatiu de la Catalunya Central d'aquesta campanya forestal, que tot just acaba de començar.

L'incendi va començar a prop de la urbanització El Casot i va avançar fins a la carena, a Can Maçana, on es va obrir a banda i banda. El fet que el vent fes avançar les flames en sentit contrari a les cases va evitar haver d'evacuar ni ordenar cap confinament dels veïns.

El foc, que els Bombers van definir de mitjana intensitat, va ser atacat per 7 mitjans aeris i 19 dotacions terrestres. Amb l'arribada de la nit i el control de les flames, els mitjans aeris es van retirar.

En l'extinció de les flames també hi van treballar diversos vehicles de les agrupacions de defensa forestal (ADF) de Castellbell, Monistrol de Montserrat, Pla de Bages, Bages Oriental, el Bruc, Castellolí i Sant Martí de Tous.

Durant la tarda-vespre, la fumera blanca es va poder veure des d'uns quants quilòmetres de distància, com per exemple des de Manresa i des de molts municipis del Pla de Bages, així com d'altres punts de la comarca.