El jutjat de guàrdia de Berga va decretar aquest dijous presó provisional per al veí de Gironella acusat d'haver matat dimarts la seva cosina a ganivetades. El presumpte homicida, de 33 anys i de nacionalitat espanyola, va passar a disposició judicial dos dies després de ser detingut pel crim.

Els fets van tenir lloc dimarts pels volts de les 12 del migdia. La víctima, de nacionalitat marroquina, va ser localitzada morta amb ferides d'arma blanca en un pis de la carretera de Casserres, al nucli urbà de Gironella. El presumpte homicida va confessar els fets a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Berga, per la qual cosa va ser detingut pel crim. Es dóna el cas que la víctima era vídua i que feia mig any que convivia amb la família del seu tiet a Gironella, incloent-hi el seu cosí.

El crim ha commocionat Gironella, que aquest dimecres va fer un minut de silenci en record de la víctima, al qual van assistir unes 200 persones. L'Ajuntament ha ofert el suport dels serveis socials i un pis a la família de la víctima mortal, segons va explicar l'alcalde David Font. La concentració de rebuig a la violència va ser encapçalada per l'alcalde i va tenir la presència de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, la delegada del Govern a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, i diversos regidors del consistori.