El Bages va ser el 2015 una de les deu comarques de Catalunya amb més accidents de trànsit de gravetat a les carreteres interurbanes, segons es desprèn de l'Anuari Estadístic d'Accidents que publica el Servei Català de Trànsit. Així, durant l'any passat hi va haver al Bages 35 sinistres amb resultat de morts o ferits de gravetat, la qual cosa la converteix en la vuitena comarca en aquest sentit, darrere del Baix Llobregat, els dos Vallesos, el Maresme, el Segrià, el Barcelonès i l'Alt Empordà.

Aquesta xifra significa que, de mitjana, cada mes al Bages es van registrar tres accidents de conseqüències greus o mortals. Malgrat tot, com va publicar aquest diari el en el balanç de mortalitat, el 2015 va ser l'any en què hi va haver menys víctimes mortals de trànsit al Bages, la meitat de les que hi havia hagut durant l'any anterior. En concret, durant el 2015, hi van haver sis accidents mortals, mentre que els 29 restants van provocar ferits de caràcter greu.

El Bages va ser la comarca de la Catalunya Central amb més sinistres de gravetat. No obstant això, pel que fa a l'índex de sinistres amb morts i ferits greus per cada mil habitants, va ser el Solsonès la comarca amb la xifra més alta. En concret, la comarca solsonina va registrar dotze sinistres d'aquest tipus, amb la qual cosa el seu índex d'accidents per cada mil habitants va ser de 0,9, superior, per tant, al 0,2 del Bages i al 0,4 del Berguedà. També el Moianès, amb nou accidents mortals o greus, va registrar una ràtio elevada per habitants, del 0,7.

Després dels 35 sinistres del Bages, la comarca de la Regió Central amb més accidentalitat de gravetat va ser Osona, amb 33 casos, seguit de l'Anoia (18), el Berguedà (15), el Solsonès (12) i el Moianès (9). A l'Alt Urgell hi van haver 17 accidents d'aquest tipus, mentre que, al seu torn, la Cerdanya, en va registrar 12.

Pel que fa a accidents amb morts o ferits greus en nuclis urbans, al Bages n'hi va haver 15; a l'Anoia, 12; al Berguedà, 4; i al Moianès, 1. No n'hi va haver cap al Solsonès, però, en canvi, a Osona se'n van registrar fins a 30.