Els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzat ahir a la nit l'incendi que des de les 8 del vespre cremava a l'interior de la fàbrica tèxtil Tapias, a l'Ametlla de Merola. El foc va destruir uns 2.500 metres quadrats de la nau, aproximadament un terç del total, però no en va afectar l'estructura.

L'incendi, molt virulent, es va declarar a la teixidoria de la fàbrica, als voltants de les 8 del vespre, per causes que es desconeixen. La mitja dotzena de treballadors que hi havia en aquell moment van poder sortir il·lesos del recinte. Segons el SEM, cap persona no va resultar intoxicada, tot i que dues ambulàncies es van mantenir durant tot el vespre a l'indret de forma preventiva.

Fins al lloc dels fets, al llarg del vespre, s'hi van arribar a desplaçar fins a 19 dotacions terrestres dels Bombers. A l'hora de tancar aquesta edició, es preveia que els efectius s'estiguessin tota la nit treballant a la nau afectada per acabar de controlar i extingir les flames.

L'incendi, d'altra banda, va provocar una gran fumera, visible des de quilòmetres de distància, que es va respirar des de Navàs i d'altres punts. El fum, però, no va obligar a confinar els veïns.

A banda dels Bombers, del SEM i dels Mossos, al lloc de l'incendi s'hi va desplaçar el director general d'Emergències del departament d'Interior de la Generalitat, el berguedà Juli Gendrau; l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba, i el regidor d'Obres i Serveis, Antoni Pérez, a part dels vigilants municipals de Puig-reig.

La fàbrica afectada, Tapias, prové de Navarcles i està instal·lada des de fa uns anys en una de les naus de construcció més recent de l'Ametlla de Merola. L'empresa té uns 50 treballadors en total.