Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 19 de juny un conductor de 37 anys i veí de Manlleu que anava begut, va circular 11 quilòmetres fent ziga-zagues per l'Eix Transversal i sense un pneumàtic en una de les rodes del vehicle.

Els fets van passar pels volts de les tres del migdia a la C-25 a Calldetenes. Una patrulla de paisà que estava realitzant tasques de seguretat ciutadana va veure un vehicle que circulava de manera perillosa, fent ziga-zagues i posant en greu perill la integritat física de la resta d’usuaris de la via. A més, el turisme circulava sense un dels pneumàtics amb la llanta en contacte amb l’asfalt, fet que provocava una gran quantitat d’espurnes a la via.

El conductor mostrava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques i quan els agents li van demanar sotmetre’s a la prova, aquest es va negar a realitzar-la.

Petit incendi per les espurnes

A més, van esbrinar que el conductor havia recorregut uns onze quilòmetres sense pneumàtic i havia xocat contra diversos contenidors i vehicles estacionats a Manlleu. També, a causa de les espurnes que provocava la llanta va causar un petit incendi al marge de la via, el qual va requerir la presència de Bombers que el van poder apagar ràpidament.

Finalment, per reiterada la negativa del conductor a sotmetre’s a les proves d’alcoholèmia, per originar un greu risc per la circulació i per conduir sota els efectes de l’alcohol, els agents el van detenir.

El detingut va passar el 20 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Vic, el qual en va decretar la seva llibertat en càrrecs.