El Jutjat Penal número 1 de Manresa va condemnar ahir a dos anys de presó el conductor begut que va provocar un accident mortal a la C-55, a Castellgalí, ara fa tres anys. La fiscalia i la defensa van arribar a un acord de conformitat que va evitar l'ingrés a presó del jove conductor, ja que no tenia antecedents penals, amb la condició de no delinquir durant els propers quatre anys i que assisteixi a un programa de reeducació viària. A més a més, el jutge també li va retirar el carnet de conduir durant un període de tres anys.

Els fets van tenir lloc el 16 de novembre del 2013, cap a les 7 del matí. L'acusat, Carles C. F., que ha estat condemnat per homicidi imprudent, conduïa el seu vehicle tot terreny per la C-55 en sentit Barcelona, quan, a l'altura del punt quilomètric 21, en un conflictiu revolt de Castellgalí, va envair el sentit contrari. L'acusat conduïa sota els efectes de l'alcohol.

Com a conseqüència de la infracció, el tot terreny va xocar frontalment contra el cotxe de la víctima, que anava sense cinturó però que circulava correctament en sentit Manresa. L'home, Manuel C. B., de 69 anys d'edat i veí de Vic, va intentar sense èxit dur a terme una maniobra per evitar el xoc. Com a conseqüència del violent impacte, va resultar mort.

Després que els Mossos fessin la prova d'alcoholèmia a Carles C. F., va donar a la primera prova una taxa de 0,49 mg/l, és a dir, el doble del màxim permès (0,25). En la segona prova, que l'home va donar una taxa lleugerament superior, de 0,52, per la qual cosa va ser denunciat penalment

Manuel C. B. estava casat i era pare de tres fills. La família ha renunciat a exercir accions penals després que l'asseguradora de l'acusat pagués la indemnització.