Els Bombers de la Generalitat han localitzat aquest dilluns a les 6h del matí un home de 50 anys, veí de Terrassa, que ahir a la tarda es va desorientar i es va separar del grup format per mitja dotzena de persones amb les que resseguia una rasa d'un barranc propera a Sant Pere de Graudescales, a la Vall d'Ora (Navès). En l'operatiu hi han participat tres efectius del Grup Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat i els Bombers de Berga.

L'avís, segons han explicat un dels membres del GRAE que ha treballat en l'operació a aquest diari, va tenir lloc ahir diumenge cap a les 11 de la nit, quan van rebre una trucada explicant que un excursionista s'havia perdut a la muntanya de Taravil, una serra de Navès.

En un primer moment, els efectius del GRAE van accedir al lloc on es trobava l'excursionista per la carretera que dóna a baix a la rasa, «però la paret es tancava molt i no hem pogut arribar-hi». Aleshores, tal i com ha relatat l'efectiu del GRAE, els Bombers de Berga «han contactat amb l'home perdut cridant, el sentien a baix al barranc», i els GRAE s'han desplaçat fins on eren el efectius del cos berguedà, per baixar fins al punt on era l'home: «tres efectius del GRAE hem descendit 180 metres amb cordes i l'hem pogut remuntar il·lès», ha relatat el bomber satisfet. A les 6h d'aquest matí l'excursionista egarenc ha estat salvat, i a les 7h ha arribat al cotxe sa i estalvi.