Un incendi va cremar aquest dilluns a la tarda unes 25 hectàrees al terme de Montmaneu, vint de les quals de superfície agrícola i la resta de vegetació forestal, segons van explicar fonts dels Bombers de la Generalitat i dels Agents Rurals. El foc, que va tardar una hora i mitja a controlar-se a causa dels constants canvis de vent, és el primer incendi agrícola important de l'estiu a la Catalunya Central.

El foc es va originar per causes que s'estan investigant en uns camps de cereal a la zona de Comagrassa, a prop de l'antiga N-II, a la Panadella. Ben aviat, les flames es van començar a propagar-se ràpidament pel cereal, a causa dels forts vents de la zona.

Fins a l'indret s'hi van desplaçar una vintena de dotacions terrestres i cinc mitjans aeris dels Bombers, que van comptar amb la col·laboració de diverses agrupacions de defensa forestal (ADF), entre les quals la de Sant Guim.

Malgrat la dificultat per combatre les flames, a causa dels canvis de vent continus, els Bombers van poder donar per controlat l'incendi cap a les 6 de la tarda. L'incendi va afectar especialment camps de conreu (un 80% de l'àrea cremada), tot i que també va cremar sotabosc i alguns arbres.

Després de donar per controlat l'incendi, durant la tarda diversos efectius van continuar a la zona remullant el terreny cremat, amb l'objectiu d'evitar cap possible revifada de les flames.