Unes brases calentes abocades en un contenidor van provocar l´incendi forestal de Marganell del 22 de juny passat, segons ha pogut saber Regió7. L´incendi, que es va originar a la urbanització d´El Casot, va acabar cremant gairebé dues hectàrees forestals del parc natural de Montserrat.

Els Agents Rurals han pogut determinar la causa de l´incendi en un informe que ja han entregat al jutge de Manresa que porta el cas. Segons la investigació del cos rural, el dia dels fets, els treballadors d´un restaurant d´El Casot van llançar les restes d´unes brases, encara calentes, en un contenidor de la urbanització, la qual cosa va acabar provocant l´incendi. El cos rural ha iniciat l´expedient corresponent per sancionar el cas.

L´incendi es va declarar el 22 de juny poc abans de les 7 del vespre i, amb dues hectàrees cremades, ha estat fins ara el foc forestal més destacat d´aquest estiu al Bages. L´incendi començar al contenidor on s´havien abocat les brases, a la urbanització El Casot, i va avançar fins a la carena, a Can Maçana, on es va obrir a banda i banda. El fet que el vent fes avançar les flames en sentit contrari a les cases va evitar haver d'evacuar ni ordenar cap confinament.

Tot i així, veïns del carrer de Sant Miquel, que van patir de molt a prop de l´incendi, van haver de sortir de les seves cases alarmats. De fet, les flames van cremar parcialment l´interior d´una finca, tot i que no van afectar l´habitatge.

El foc, que els Bombers van definir de mitjana intensitat, va ser atacat per 7 mitjans aeris i 19 dotacions terrestres. En l'extinció també hi van treballar les agrupacions de defensa forestal de Castellbell, Monistrol d, Pla de Bages, Bages Oriental, el Bruc, Castellolí i Sant Martí de Tous. A les 9 del vespre va poder ser controlat.