Unes brases calentes abocades en un contenidor van provocar l'incendi forestal de Marganell del 22 de juny passat, segons ha pogut saber Regió7. L'incendi, que es va originar a la urbanització d'El Casot, va acabar cremant gairebé dues hectàrees forestals del parc natural de Montserrat.

Els Agents Rurals han pogut determinar la causa de l'incendi en un informe que ja han entregat al jutge de Manresa que porta el cas. Segons la investigació del cos rural, el dia dels fets, els treballadors d'un restaurant d'El Casot van llançar les restes d'unes brases, encara calentes, en un contenidor de la urbanització, la qual cosa va acabar provocant l'incendi. El cos rural ha iniciat l'expedient corresponent per sancionar el cas.

L'incendi es va declarar el 22 de juny poc abans de les 7 del vespre i, amb dues hectàrees cremades, ha estat fins ara el foc forestal més destacat d'aquest estiu al Bages. L'incendi començar al contenidor on s'havien abocat les brases, a la urbanització El Casot, i va avançar fins a la carena, a Can Maçana, on es va obrir a banda i banda. El fet que el vent fes avançar les flames en sentit contrari a les cases va evitar haver d'evacuar ni ordenar cap confinament.

Tot i així, veïns del carrer de Sant Miquel, que van patir de molt a prop de l'incendi, van haver de sortir de casa seva alarmats. De fet, les flames van cremar parcialment l'interior d'una finca, tot i que no van afectar l'habitatge.

El foc, que els Bombers van definir de mitjana intensitat, va ser atacat per 7 mitjans aeris i 19 dotacions terrestres. En l'extinció també hi van treballar les agrupacions de defensa forestal de Castellbell, Monistrol d, Pla de Bages, Bages Oriental, el Bruc, Castellolí i Sant Martí de Tous. A les 9 del vespre va poder ser controlat.