Un incendi per causes que encara es desconeixen en un dels habitatges del número 5 del carrer de Santiago Rusiñol, al barri del Pla, ha provocat el desallotjament de fins a 18 persones. Fins a onze dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat durant tota la matinada per apagar les flames i en el desallotjament dels veïns. Dos bombers han resultat ferits i quatre veïns han estat traslladats a l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb símptomes d'intoxicació per inhalació de fum.

Quan faltaven deu minuts per a les dues de la matinada, una veïna de l´immoble ha donat l´avís a la Policia Local que hi havia flames en el primer pis de l´edifici de planta baixa més tres. Fins a onze dotacions dels Bombers de la Generalitat s´han traslladat fins als llocs dels fets. Els agents de la Policia Local han tallat el trànsit rodat, han acordonat la zona afectada i han atès als veïns de l´immoble.

Un dels veïns, José Luis Ramos, explica que "de cop i volta he sentit a un veí que cridava que hi havia foc... M´he quedat tancat a l´habitació i he esperat el desallotjament pel balcó per part dels Bombers". La resta de veïns han hagut de passar la nit fora del seu habitatge.

Durant el servei, un parell de bombers han resultat lleugerament afectats; un amb cremades superficials i un altre, amb algunes contusions. Quatre persones han hagut de ser traslladades en ambulància pel Servei d´Emergències Mèdiques (SEM) fins a l´Hospital Sant Joan de Déu de Martorell amb símptomes d'intoxicació per inhalació de fum. Les persones afectades ja han estat donades d´alta del centre mèdic.

L'incendi no ha afectat l´estructura

Els Serveis Tècnics Municipals han fet una inspecció de l´immoble a les 8 del matí determinant que l´estructura no ha quedat afectada per les flames. El regidor de Seguretat Ciutadana de l´Ajuntament de Martorell, Josep Casasayas, ha assegurat que "l´informe preliminar dels Serveis Tècnics Municipals indica que l´estructura de l´edifici no s´ha vist afectada per l´incendi i poc a poc els veïns podran accedir als seus habitatges i avaluar els danys materials".

Els Mossos d´Esquadra i els Bombers de la Generalitat han iniciat les investigacions per determinar les causes que han provocat l´incendi. Un descuit o una sobrecàrrega elèctrica podrien ser les causes més provables de l´incendi. El foc s'ha originat en el dormitori del pis primer primera de l'edifici i no ha quedat extingit fins a les tres de la matinada.

Els Bombers han passat la matinada remullant les brases i ventilant l´interior de l´edifici. Fins a les 10 del matí, una dotació de Bombers i dues parelles d'agents de la Policia Local han vigilat l´immoble per precaució. Els veïns tornaran durant el matí a casa per iniciar les tasques de neteja de l'immoble. Les dues famílies que ocupaven dos dels pisos afectats s'allotgen provisionalment en una pensió del municipi.