El Jutjat Penal 3 de Manresa ha condemnat a un any de presó Fernando Alberto F. J., el manresà de 31 anys que el març del 2015 va assaltar el domicili de la seva exparella per endur-se per la força la filla de 3 anys que tenien en comú. Abans d'endur-se la menor, va agredir la seva exsogra, la seva exparella i la germana gran de la nena, quan totes tres van intentar impedir que se l'emportés.

L'home, de fet, ja ha complert una bona part dels dotze mesos de presó, ja que hi va ingressar durant un temps de forma provisional. Inicialment, s'enfrontava a una petició fiscal de quatre anys de presó. El dia del judici, celebrat aquest mes de juny, l'acusat va reconèixer els fets, de manera que la defensa va pactar amb la fiscalia una pena de conformitat d'un any de presó. També ha estat condemnat a dos mesos de treballs comunitaris i a una multa de 210 euros. A més, no podrà acostar-se a la seva exparella durant un període de tres anys i no podrà portar armes durant dos anys. Per últim, ha d'indemnitzar la seva exparella amb 120 euros i l'exsogra amb 120 euros més.

Els fets van tenir lloc el 21 de març del 2015, a la matinada. L'acusat es va dirigir al domicili de la seva exparella, a Manresa. La dona hi residia amb la seva mare, la seva filla gran de 16 anys (fruit d'una anterior relació) i la seva filla petita, de 3 anys, que havia tingut amb l'acusat. L'home va entrar a l'habitatge enfilant-se pel balcó i trencant un vidre i, un cop a dins, va agredir les tres dones, quan intentaven sense èxit que no s'emportés la menor, i se la va endur.