Divuit comarques estan en situació d'un risc molt elevat d'incendis forestals

Altres catorze comarques presenten un perill alt de focs

13.07.2016 | 16:31

Divuit comarques catalanes estan aquest dimecres en situació d'un risc molt alt d'incendis forestals, segons indica el Servei de Prevenció d'Incendis Forestals. Concretament, les comarques afectades per aquest elevat perill d'incendis forestals són l'Alt Empordà, Baix Empordà, Bages, Anoia, Segarra, Alt Penedès, Baix Penedès, Tarragonès, Alt Camp, Conca de Barberà, Urgell, Garrigues, Priorat, Baix Camp, Segrià, Ribera d'Ebre, Terra Alta i Baix Ebre.

(En aquesta actualització s'hi afegeixen les recomanacions que fa Protecció Civil davant el risc d'incendis forestals i s'informa que s'activa la prealerta del pla Infocat)

Altres catorze comarques presenten un risc elevat de focs forestals, que són Moianès, Osona, Solsonès, Noguera, Alt Urgell, Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme, Gironès, Selva, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Montsià.

Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Infocat davant el risc molt elevat d'incendis forestals que afecta aquest dimecres a la meitat sud de Catalunya i les comarques de l'Alt i Baix Empordà, coincidint amb un episodi de vents amb mestral al terç sud i tramuntana a l'Empordà, que augmenten el risc, conjuntament amb humitats relatives mínimes baixes en algunes zones.

En aquest sentit, Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions en les activitats a l'entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi. S'insisteix a recordar també la prohibició de fer foc prop de zones boscoses i que si s'observa qualsevol columna de fum s'avisi al telèfon d'emergències 112.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema