L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch (ERC), ha posat en coneixement dels Mossos d'Esquadra «tots els correus i comentaris amb insults i amenaces» que ha rebut els darrers dos dies per haver-se oposat públicament a la multa que un agent de la seva Policia Local va interposar a una veïna per portar el CAT a la matrícula. En un comunicat, Estruch, assegura, a més, que està estudiant «totes les accions legals oportunes».

Estruch ha rebut les amenaces arran de les seves declaracions a Regió7, en què criticava la sanció del seu agent. La informació, avançada per aquest diari, va ser recollida pel portal espanyolista «Dolça Catalunya», que va reinterpretar la notícia al seu gust, fins al punt d'inventar-se que va ser l'alcalde qui va trucar a aquest diari per fer aquestes declaracions, quan, en realitat, va ser Regió7 qui es va posar en contacte amb Estruch perquè fes una valoració sobre la multa del seu agent.

En el comunicat, l'alcalde de Cardona deixa clar que «en cap cas, no es va coaccionar a l'agent afectat», sinó que Estruch «va expressar la seva opinió en relació a uns fets ocorreguts, intentant dialogar amb l'agent i amb la persona afectada, ja que aquesta es va dirigir a ell, denunciant un abús de l'autoritat i manques de respecte reiterades per part de l'agent». Segons el comunicat, «la voluntat de l'alcalde sempre va ser aclarir els fets i trobar-hi solucions».

A més, diu el text, «l'Ajuntament vol deixar clar que no ha incorregut en cap irregularitat en la tramitació de la multa, sinó que aquesta segueix el seu tràmit i, en tot cas, serà el Servei Català de Trànsit qui decidirà sobre l'estimació o desestimació de les al·legacions que presenti l'afectada».

El comunicat també vol deixar clar «el dret de qualsevol persona, també de l'alclade, de manifestar la seva disconformitat davant d'un fet, sobretot quan aquest fet no és la pràctica habitual de la Policia Local».