El sindicat majoritari de Lledoners, CCOO, i els altres tres sindicats amb representació a la presó, UGT, Catac i Csif, han enviat una carta al conseller de Justícia, Carles Mundó, i una altra al director general de Serveis Penitenciaris, Amand Calderó, demanant-los la "destitució" de la gerent de la presó bagenca, Maria Vendrell, argumentant que "la greu mancança de personal a Lledoners" ha arribat a una situació "insostenible" que posa en risc "la seguretat dels treballadors i la dels interns".

Des de la inauguració de la presó, diuen els sindicats en la carta, "hi ha hagut una pèrdua constant de personal, només coberta de forma molt precària i breu en determinats períodes de l'any. No en ocasions puntuals, sinó de forma habitual i continuada".

Segons afegeix el text, "molts dels departaments i mòduls estan dotats únicament amb dos funcionaris i, alguns serveis, amb un de sol". Aquesta situació, afegeix la carta, "provoca que, de forma sistemàtica, alguns funcionaris hagin de desistir de gaudir dels seus descansos, simplement per companyonia cap al company que quedarà sol al departament i per minimitzar el risc que aquest fet suposa". Funcionaris, assenyala el text de la carta, "que amb la seva implicació van més enllà del que és exigible laboralment".

Mentrestant, afegeixen, la direcció de Lledoners "busca la confrontació entre companys, posa en dubte baixes mèdiques i permisos" i "s'aprofita de la inestabilitat dels interins per sotmetre'ls a canvis de serveis a discreció, per intentar salvar un llibre de servei que sols reflecteix la falta de personal". Molts dels permisos, critiquen, "són denegats, i s'emparen en la poc ètica i abusiva patent de cors com són les necessitats del servei".