Durant tota la tarda, a l'entrada de Sant Feliu Sasserra provinent d'Avinyó, al carrer principal, es van aplegar molts veïns i curiosos per veure de lluny l'evolució del foc i de la columna de fum. Entre ells, hi havia Martí Vall, que assegurava que va ser una de les primeres persones que va veure el foc des de Sant Feliu i que lamentava, en els moments crítics, no haver pogut sortir de casa per indicació dels Mossos. "Ha passat com en l'incendi de fa quatre anys: no ens han deixat moure de casa", es queixava Martí Vall. "Han vingut els Mossos i ens han dit que no ens mo- guéssim de dins de casa", va dir.

Vall, que va ser una de les persones que van trucar al telèfon d'emergències 112, explicava ahir que va veure l'incendi des de casa estant. "Bufava molt vent en contra i ha avançat molt ràpid cap al poble. Feia molta por, la veritat", afirmava.

Segons afegia, "fins que no han vingut els Bombers, l'estona se'ns ha fet molt llarga. El foc ha arribat fins a tocar les cases, però, per sort, quan hem vist arribar els helicòpters dels Bombers, hem respirat més tranquils", afegia Vall. Quan l'evolució del foc va ser més favorable, els Mossos van aixecar la recomanació de confinament i molts veïns, com Vall, van tornar sortir al carrer.