Impotent, Albert Berengueras observava ahir a primera hora de la tarda com les flames s'acostaven amb gran rapidesa fins a la seva granja i que havia de treballar contra rellotge per intentar salvar-la. "El foc ha avançat molt ràpid. No hem tingut temps de res", lamentava poques hores després, quan encara els bombers i els voluntaris forestals remullaven la palla. Les flames, finalment, van cremar un cobert i una segadora, a més a més de 200 bales de palla, però les vaques i porcs que tenia de bestiar es van salvar.

Quan van rebre l'avís de l'incendi, va explicar Berengueras, "hem vingut de seguida a la granja, però el foc ja era molt a prop, i pràcticament no hem tingut temps de res. A més hi havia una cortina de fum que no et deixava veure res", explicava.

"Per sort, hem tingut temps de treure dos tractors i hem pogut moure el bestiar en d'altres tancats més segurs. Però no hem tingut temps de salvar la segadora", explicava. "Sort que finalment s'ha pogut evitar que l'incendi afectés la resta de la granja", va afegir, tot agraint la feina dels voluntaris de les ADF que durant tota la tarda van col·laborar amb els Bombers per anar apagant la palla que continuava cremant. "Però durant l'inici de l'incendi, ens hem sentit desprotegits", va dir.

Darrere la granja, hi ha la casa de cal Boixeres, que també es va salvar de les flames, i, a poca distància, hi ha la casa Torres, els residents de la qual també van viure amb molts nervis l'incendi. "Hem quedat envoltats pel foc", expressava gràficament ahir a la tarda, encara no recuperada per l'ensurt, Dolors Salinas. "Al principi, pintava molt malament, ja que l'incendi ha pujat molt ràpid fins a Sant Feliu i l'hem tingut a tocar de casa", explicava. "El meu home i els meus fills han anat de seguida a apagar foc i jo m'he endut les meves nétes fins al poble", explicava. Finalment, les flames van arribar fins a la granja Berengueras, però no van afectar les cases. "Ara que ja està el foc estabilitzat, ja estem més tranquils, però, la veritat, hem viscut un bon ensurt", assenyalava Salvans.