L'estació meteorològica d'Artés ha anotat aquest dimecres la segona temperatura més alta de Catalunya, amb 38,9 graus. El municipi artesenc, que és un habitual en registres rècords climatològics, ha quedat molt lleugerament per sota dels 39 graus de Santa Coloma de Farners, a la Selva, que ha registrat la màxima del dia al país.

De fet, la majoria de temperatures més altes del dia a Catalunya s'han donat en altres poblacions del Bages, com el Pont de Vilomara (38,0), Sant Salvador de Guardiola (37,9) i Cardona (37,6).

A Manresa, també s'ha arribat a una de les màximes més elevades d'aquest dimecres, amb 37,5 graus, temperatura a la qual s'ha arribat a les 4 de la tarda. Una temperatura idèntica a la de Castellnou de Bages (37.5). A Balsareny, la màxima ha estat de 37,4 graus.

A la resta de la Catalunya Central, Igualada és una de les poblacions que ha tingut la màxima més alta del dia, amb 37,3 graus. A Berga i a Solsona, respectivament, la temperatura màxima del dia ha estat de 35,6 i de 35 graus.

A partir de les 4 de la tarda, els termòmetres han començat a baixar poc a poc arran de la irrupció d'un front provinent de les comarques de l'oest, que en algunes zones ha deixat precipitacions.