L'incendi de Sant Feliu Sasserra, que dilluns va cremar 92 hectàrees, va ser provocat molt probablement per una cigarreta llançada des d'un cotxe, segons han conclòs els Agents Rurals. De fet, la negligència ja s'apuntava com la hipòtesi principal el mateix dia del foc, ja que es va declarar arran de carretera, entre Avinyó i Sant Feliu. L'incendi encara no s'ha donat tècnicament per controlat i aquest dimecres els Bombers continuen remullant la zona.

El foc, que va cremar 92 hectàrees en total, es va iniciar en una zona d'arbres situada a prop d'un revolt de la carretera, entre els quilòmetres 60 i 61, en el marge del carril en sentit Sant Feliu. En aquest punt hi va anar a parar una cigarreta llançada pel conductor o pel passatger d'un cotxe, cap a 2/4 de 3 del migdia de dilluns. De moment, els Agents Rurals hi han localitzat una burilla, però no descarten trobar-ne més. En cas que es localitzi el presumpte autor de la negligència, es pot enfrontar a una pena d'entre un i cinc anys de presó, per un delicte d'incendi forestal per imprudència. Tot i que els Agents Rurals reconeixen la dificultat de trobar el culpable, el cas de Sant Feliu Sasserra ja s'ha posat en mans de la fiscalia de Medi Ambient, tal com es fa en tots els casos.

No ha estat l'únic incendi d'aquests dies a la Catalunya Central originat per cigarretes mal apagades. També dilluns, a la Panadella, un foc causat pel mateix motiu va cremar 2,2 hectàrees. I una burilla també s'apunta com la causa d'un petit foc de 2.000 m2 que hi va haver dilluns a la nit a Castellgalí. Segons els Agents Rurals, durant els últims sis anys, les cigarretes enceses han provocat 175 incendis a Catalunya, que han cremat un total de 9.114 hectàrees forestals.

Pel que fa al foc de Sant Feliu, els Bombers continuen aquest dimecres remullant l'àrea afectada, després que dimarts diverses dotacions es mantinguessin a l'indret remullant punts calents, per evitar cap revifalla. Tot i així, encara no l'han donat per controlat, a causa de la simultaneïtat de focs que hi va haver ahir arreu del país, dos dels quals, apagats de seguida, a Puig-reig i als Prats de Rei.