La tempesta d'aquest divendres a la tarda ha causat diverses afectacions viàries al Bages, a causa de la caiguda d'arbres i del despreniment de pedres, i ha obligat a evacuar un grup de 170 persones, la majoria menors d'edat, que acampava a la zona del Coaner, a Sant Mateu de Bages, on estaven de colònies.

Segons han informat els Bombers de la Generalitat, cap a 2/4 de 6 de la tarda, els responsables del grup han alertat que la tempesta havia deixat xops tots els participants a l'acampada, d'entre 8 i 18 anys d'edat. Per aquest motiu, els Bombers i els Mossos els han estat traslladant durant la tarda al pavelló municipal de Súria, segons les mateixes fonts.

D'altra banda, la tempesta ha tombat un arbre que ha ocupat pràcticament tota la calçada de la carretera entre el Pont de Vilomara i Manresa, la BV-1225. Els vehicles només podien circular per un marge de la via.

Segons els Bombers, també hi ha hagut afectació a la confluència entre les carreteres C-55 i C-58, a Castellbell i el Vilar, on hi ha hagut un despreniment de pedres a la calçada. La Policia Local de Castellbell també ha informat que un arbre caigut ha tallat la carretera entre aquesta població i el nucli de Sant Cristòfol.

Aigua acumulada i vehicles aturats a la carretera C-55. FOTO: Facebook/Miriam Nolopongo

La línia de tren de Renfe de Manresa també s'ha vist afectada per un despreniment de pedres a sobre de la via, entre Sant Vicenç de Castellet i Castellbell i el Vilar, la qual cosa, segons Renfe, ha provocat retards de 30 minuts.

A més a més, els Bombers han hagut d'atendre diversos avisos d'inundacions de baixos a Sant Vicenç de Castellet i a Castellbell i el Vilar. A Sant Vicenç, s'ha rebut l'avís que baixava molta aigua de la riera, al carrer Clot del Tufau.

Precisament, Protecció Civil ha demanat especial precaució i vigilància a les proximitats de rius i torrents del Bages, el Berguedà i l'Anoia, per possibles creixements inesperats del cabal.

Pel que fa al Berguedà, els Mossos i el servei de manteniment de carreteres ha netejat la calçada de la C-16, a Guardiola, on també hi havia hagut un despreniment de terres a la calçada.