L'excandidat de Plataforma per Catalunya a l'Ajuntament de Manresa, Artur Segarra, únic acusat de l'assassinat del lleidatà David Bernat a Bangkok, s'ha persentat aquest dilluns a la matinada als jutjats per a una nova lectura dels càrrecs, en aquesta ocasió, després de revisar les proves de l'acusació en contra seva.

Segarra, qui s'ha declarat innocent i rebutjat els tretze delictes que se li imputen en les dues anteriors ocasions, va requerir durant la vista del dia 11, i l'hi van concedir, fotocòpies dels documents, captures de càmeres de seguretat i fotografies amb les quals compta la fiscalia per imputar-li tretze delictes entre els quals hi ha els de segrest, robatori, extorsió, falsificació de documents i destrucció de proves i que se sumen a l'assassinat i posterior esquarterament de Bernat.

La fiscalia citarà a declarar 95 persones, cap testimoni directe de l'assassinat, mentre que la defensa només comptarà amb la declaració del propi detingut.

Els equips de recerca van trobar rastres de sang de Bernat en una canonada del pis que Segarra tenia llogat a Bangkok, on es va realitzar l'assassinat conforme a l'exposat per les autoritats.

La Policia també compta amb nombroses imatges on es veuen junts Segarra i Bernat just abans de la desaparició del segon, així com captures de vídeo del sospitós comprant el material amb el qual suposadament va realitzar el crim i retirant els diners sostrets a la víctima en diversos caixers automàtics de la capital tailandesa.

Les restes sense vida de la víctima van aparèixer en diversos trams del riu Chao Phraya, que creua Bangkok, uns deu dies després que el consultor arribés a la capital tailandesa el 19 de gener procedent d'Iran, on habitualment residia i realitzava negocis, i fos segrestat per Segarra un dia després.

Segarra va ser detingut el 7 de febrer al port de Sihanukville, al sud de Cambodja, on havia fugit dos dies abans, i va ser lliurat un dia després a les autoritats tailandeses