La Diputació de Barcelona ha adquirit sis lectors de microxip per a cadascun dels sis equips de les brigades de manteniment de la seva xarxa local de carreteres, amb l'objectiu de poder identificar els animals domèstics que resultin morts en aquestes vies.

Segons va explicar ahir l'organisme provincial, a partir del mes de setembre, en el cas de trobar-se un animal domèstic mort en una carretera que porta microxip (que és un fet obligatori especialment en gossos i gats), s'avisarà el departament de Biodiversitat i Protecció dels Animals de la Generalitat, que activarà el protocol per buscar-ne el propietari.

Aquesta era una petició llargament sol·licitada per les entitats de protecció dels animals, conscients que, rere aquest bestiar, hi ha moltes persones que pateixen per la seva desaparició. Segons va destacar ahir la Diputació de Barcelona, la mesura és també important per poder sancionar els propietaris que abandonen els seus animals domèstics, i que ho fan posant en perill la seva vida i també la seguretat vial.