Un veí de Navarcles de 46 anys d'edat, Joan Cadevall Fresno, va morir ahir al matí quan el cotxe que conduïa va bolcar en un revolt de l'inici de la ronda nord de Manresa, just després d'haver sortit de l'eix Transversal. L'home treballava de comercial en un concessionari de cotxes de Sant Fruitós. Ahir a la nit, a l'hora de tancar aquesta edició, es desconeixia el dia i el lloc del funeral.

L'accident, segons van informar fonts del Servei Català de Trànsit i dels Bombers de la Generalitat, va tenir lloc poc després de 2/4 d'11 del matí. El cotxe de la víctima, que provenia de la calçada en sentit Girona de l'eix Transversal, va agafar l'accés de la ronda nord de Manresa de la C-55, en sentit nus del Guix, ronda que passa per darrere del barri de la Parada i del polígon dels Dolors.

Just quan va fer el primer revolt que hi ha a l'inici d'aquesta ronda (al punt on s'incorpora un carril provinent de l'avinguda Universitària), el cotxe va sortir de la calçada per causes que s'investiguen i va quedar bolcat a sobre de l'asfalt. El conductor va quedar atrapat a l'interior del vehicle.

En rebre l'avís de l'accident, fins a l'indret s'hi van desplaçar set patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers de la Generalitat i dues ambulàncies del SEM, una de les quals medicalitzada, el personal de la qual va confirmar la mort de la víctima. El cadàver, després de rebre l'aixecament judicial, va ser traslladat als dipòsits de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, on avui al matí és previst que se li faci l'autòpsia.

El sinistre va obligar els Mossos d'Esquadra a fer talls puntuals de l'accés a la ronda nord, la qual cosa va provocar retencions de trànsit tant en aquesta variant com a l'eix Transversal, a la calçada en sentit Girona.

L'accident va tenir lloc en un revolt que està delimitat per un senyal de velocitat màxima de 80 quilòmetres per hora. Encara que no és un punt d'accidentalitat habitual, es dóna el cas que, feia només dos dies, una furgoneta també s'havia accidentat en aquest punt, tal com va informar aquest diari, tot i que, en aquell cas, el conductor va sortir il·lès del sinistre.

La víctima, Joan Cadevall Fresno, era conegut perquè treballava de comercial en un concessionari de cotxes del polígon Sant Isidre de Sant Fruitós de Bages. Estava casat i tenia dos fills. Tot i que anit encara no s'havia confirmat, el funeral serà previsiblement demà, a una hora per determinar.