L'exconseller de Governació de la Generalitat i exalcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs (ERC), que és a la presó des de fa més d'un any, condemnat per contraban de tabac, ha aconseguit el tercer grau penitenciari, segons va publicar ahir el diari Segre. Per aquest motiu, ara ja només ha d'anar a la presó a la nit, a dormir-hi, però pot passar la resta del dia en llibertat.

Ausàs ha obtingut el benefici penitenciari després d'haver complert una quarta part de la condemna de quatre anys que li va imposar el Tribunal Suprem, en una sentència que va confirmar la condemna prèvia de l'Audiència de Lleida. Ausàs va ser condemnat per un delicte de contraban de tabac i un altre de pertinença a una organització criminal. Segons la sentència, participava activament en el contraban de tabac a la Seu d'Urgell, on unes imatges van gravar com carregava i descarregava diverses caixes. També era l'encarregat de traslladar-lo a Barcelona en viatges de matinada.

Ausàs, que va cometre el delicte quan encara era conseller de Governació, va rebre el tercer grau al cap de pocs mesos d'ingressar a presó, però llavors l'Audiència de Lleida l'hi va revocar.