Què ens pretén dir un rètol amb la indicació Lleida, però que no té cap fletxa a seguir, just al costat d´un altre senyal que indica Girona amb una fletxa que assenyala directament el carril de sortida? Com que, a més, tots dos cartells estan situats damunt mateix d´aquest vial de sortida (i al davant, tenim un talús per on lògicament no podem passar), la conclusió de molts conductors dubtosos de la C-16, si no són habituals de la zona, sol ser aquesta: «per anar a Lleida, haig d´agafar la sortida de Girona». Resultat: agafen l´eix Transversal en direcció equivocada i han d´acabar fent el canvi de sentit a la primera sortida que troben, a la rotonda d´Artés.

També els conductors habituals de la via, si segueixen per inèrcia les indicacions dels rètols, poden acabar dubtant a l´últim moment del camí correcte i es poden veure obligats al darrer segon a fer un gir brusc del volant.

La confusió es produeix a la cruïlla de dos dels principals eixos de Catalunya, l´autovia C-16 i l´eix Transversal (C-25), entre Sant Fruitós i Sallent. Els conductors més afectats són els que circulen per la C-16 en sentit nord i provenen del tram de peatge o acaben d´entrar a l´autovia des dels accessos de Sant Benet o de Menfis.

Si, un cop a la C-16, tenen la intenció d´agafar l´eix Transversal (C-25) per anar en direcció Manresa-Lleida, veuran, en primer lloc, un cartell únic que assenyala la sortida, en el mateix rètol, de les dues direccions diferents de la C-25: Solsona-Lleida i Vic-Girona. Aquest fet ja pot induir-los a pensar erròniament que, per anar a qualsevol de les dues direccions, hi ha només un carril de sortida.

Més endavant, quan ja ens acostem a l´enllaç amb la C-25, la senyalització indica que els dos carrils de l´esquerra són per continuar recte per la C-16, en direcció Andorra-Berga, i que el tercer carril, el de la dreta, abandona l´autovia per anar a Girona-Vic. Entremig dels dos rètols, però, n´hi ha un altre que no se sap ben bé a quin carril correspon i que diu únicament Lleida, sense cap fletxa indicativa. És cert que la part superior del rètol indica que la sortida està a mil metres (i, en canvi, la de Girona, a 500 metres), però la poca visibilitat dels dígits (al costat d´uns altres que indiquen el número de sortida) fa que no centri l´atenció dels conductors, i menys si és de nit.

De totes maneres, si els conductors, per sentit comú, intueixen que la sortida de Lleida no és la mateixa que la de Girona (sinó que vindrà just després), aquesta certesa se´ls pot desmuntar quan arriben ben bé a la sortida de Girona, ja que, just al costat del cartell de Girona-Vic, a sobre del mateix carril de sortida, hi torna a figurar el rètol de Lleida, sense cap fletxa que indiqui que el camí correcte és continuar per la C-16.

Tot i que a sobre del cartell es diu que la sortida és a 300 metres, la informació pot passar de nou desapercebuda pels conductors d´una via ràpida on el temps de reacció és ínfim. I, davant del dubte, molts surten per la sortida de Girona. Els que, finalment, continuen per la C-16, comproven que, efectivament, la sortida de Lleida era la següent.

A la calçada en sentit contrari, la que prové de Berga en sentit Barcelona, la senyalització de les sortides cap a l´eix Transversal té el mateix format desconcertant, però la ubicació dels panells a sobre de la calçada és diferent, i això fa que no generi tanta confusió.