Mentre no es puguin executar les convocatòries d'oferta pública d'ocupació, l'Ajuntament de Berga està estudiant la possibilitat d'incorporar agents a la Policia Local que ja tinguin la condició de funcionaris de carrera. La intenció, segons van explicar fonts municipals, és que provinguin d'altres cossos policials a través de comissions de serveis temporals, durant un període màxim de dos anys.

Aquesta voluntat respon a la necessitat de cobrir les places que han quedat vacants per jubilacions i excedències. Segons explica l'Ajuntament, d'una banda, encara no es poden cobrir totes les places de forma definitiva per les limitacions que la Llei General de Pressupostos de l'Estat estableix de forma anual. La llei limita la incorporació de nous efectius amb caràcter fix a l'anomenada taxa de reposició d'efectius, que només permet reposar nous agents amb caràcter definitiu en relació amb les baixes definitives que s'han produït l'any anterior. En aquest sentit, tampoc permet acumular les baixes definitives d'altres exercicis anteriors, la qual cosa significa que la baixa produïda al cos durant el 2015 pot ser substituïda mitjançant la seva incorporació a l'Oferta Pública d'Ocupació del 2016. Però aquelles baixes definitives que es produeixen durant l'any en curs han d'esperar a poder-se incorporar a l'oferta pública d'ocupació del següent any, és a dir, del 2017. I, d'altra banda, la incorporació de nous efectius exigeix passar prèviament per l'Escola de Policia durant un mínim d'un any.

Segons informa l'Ajuntament, els interessats i interessades que compleixin els requisits de ser funcionaris de carrera en servei actiu com a agents de policia poden adreçar-se al Servei de Recursos Humans de l'Ajuntament de Berga a través del telèfon 938214333 o enviant un correu electrònic a rh@ajberga.cat.