Les reivindicacions per fer de la C-55 al seu pas per el Bages una via més segura no s'aturen a l'estiu. La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa i la Plataforma No + Morts a la C-55 han tallat aquest dissabte a la tarda durant mitja hora la carretera després del darrer accident mortal.

Va ser el passat 28 de juliol al punt quilomètric 33 quan un cotxe va bolcar i on va perdre la vida un veí de Navarcles de 45 anys. És la quarta víctima mortal en aquesta via en el que portem d'any i ja se superen el nombre total de víctimes registrades en tot el 2015.

Amb l'acció, els organitzadors reclamen novament que es desdobli la C-55 en el tram Manresa-Monistrol i que la C-16 sigui gratuïta per tal de descongestionar l'alt volum de trànsit. La protesta coincideix en la setmana en què la que la Fiscalia ha decidit arxivar la denúncia contra la concessió de l'autopista C-16 i la mitjana instal·lada a la C-55.

Tot i que asseguren que no ha estat una sorpresa, Fina Casals, de la Plataforma No + Morts a la C-55 ha indicat que "estem tristos i dolguts" amb la decisió judicial. També han mostrat el seu malestar davant l'actitud del Govern perquè consideren que estan destinant esforços per aconseguir desdoblar l'N-340, de titularitat de l'Estat, mentre manté la situació a la C-16 i la C-55, que gestiona la Generalitat.