No només el van apallissar greument, sinó que, a més, feien comentaris racistes. La víctima és un jove colombià que viu a Manresa. Els Mossos d'Esquadra han detingut els autors dels fets i han informat dels succés la Fiscalia d'Odi i Discriminació. L'agressió va tenir lloc a Sant Vicenç de Castellet en el marc de la festa major i no és l'única incidència d'aquest tipus al municipi els dies de la celebració. La policia catalana també va detenir un veí del poble per intent d'homicidi després d'apunyalar dos joves (com va informar Regió7 el 15 de juliol). Dos fets que no estan vinculats.

Els Mossos d'Esquadra van detenir els presumptes autors de l'agressió xenòfoba el 4 d'agost, tot i que no es va fer pública fins ahir. Es tracta de dos joves, de 21 i 26 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Castellgalí. Un delicte que té l'agreujant de racisme i desordres públics. La víctima és un jove de 19 anys, que en el moments dels fets anava acompanyat de la seva xicota, i que es va desplaçar a Sant Vicenç per la festa major.

Els fets es remunten a la matinada del 9 de juliol quan un grup de joves va increpar i agredir la víctima mentre participava en els actes de celebració. Els agressors li van donar fortes puntades de peu i cops de puny i el jove colombià va haver de ser traslladat a un centre hospitalari -que els Mossos no han especificat- per rebre atenció mèdica. Li van provocar lesions de gravetat a la cara i als ulls.

Els Mossos d'Esquadra es van fer càrrec de la investigació, i van tenir coneixement que els autors feien comentaris xenòfobs mentre cometien l'agressió. Gràcies a la col·laboració ciutadana, els agents van identificar els autors i els van detenir. A banda dels dos detinguts, també han denunciat penalment dues persones més que van participar en l'agressió.

Després de declarar en seu judicial l'endemà de ser detinguts, el jutjat de guàrdia de Manresa va decretar llibertat amb càrrecs per a tots dos. Seguint els protocols d'actuació en aquests casos, els Mossos d'Esquadra han informat dels fets a la Fiscalia d'Odi i Discriminació.

El cap de la Policia Local de Sant Vicenç, Josep Vilaseca, assegura a Regió7 que es tracta d'una agressió xenòfoba puntual al municipi i que al poble no hi ha hagut més aldarulls ni cap agressió de naturalesa racista. "No es pot parlar d'un nou episodi d'aquest tipus, tal com va passar fa més de deu anys al poble", especifica. El 2002 Sant Vicenç va viure dos d'atacs racistes greus. En un dels casos, un grup de 15 joves va tirar un còctel Molotov contra un establiment de comestibles que regentava un veí magribí.

No és l'única agressió greu que ha tingut lloc al municipi bagenc en el marc de les festa major. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local van detenir el dia 11 de juliol un jove de 28 anys de nacionalitat marroquina que va ferir amb una arma blanca dos nois. La Policia Local diu que els dos fets no estan vinculats.