Un nou accident de trànsit a la B-224, que connecta Piera i Martorell, va deixar cinc ferits, tres dels quals de gravetat. Es tracta d'una via amb una alta densitat de vehicles que registra habitualment accidents de circulació, especialment en el punt on hi va haver la col·lisió. L'ocupant que va sortir més malparat, un menor, estava ahir ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Els fets van tenir lloc a les dos quarts d'11 del matí, quan un camió, una furgoneta i un turisme van xocar en el punt quilomètric 14, al terme municipal de Masquefa. Es tracta d'un emplaçament on sol haver-hi accidents, alguns dels quals importants, i el d'ahir va ser aparatós. El SEM va traslladar els cinc ferits al centre sanitari de Barcelona.

El mateix hospital informava aquest dimecres a la tarda que un dels menors implicats en l'accident es trobava a la UCI amb pronòstic reservat i la resta estava estable a Urgències generals. Fins al lloc on va tenir lloc el xoc es van desplaçar sis dotacions dels bombers, quatre dels Mossos d'Esquadra, dues ambulàncies medicalitzades, dues més de trasllat i un helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). A part, hi van ajudar efectius de la Policia Local de Masquefa i la de Piera. El menor que tenia un pronòstic més greu va ser traslladat amb l'helicòpter fins al centre hospitalari de Barcelona.

El xoc entre els tres vehicles va tenir conseqüències en la circulació viària. Durant més de dues hores va estar tallada parcialment la carretera B-224, en el punt de l'accident. En un primer moment es va arribar a formar un quilòmetre de cues, segons el Servei Català de Trànsit, i es van desviar els vehicles per la BV-2214. A la 1 del migdia la circulació va tornar a la normalitat.

La B-224 és una de les carreteres més transitades de l'Anoia, cada dia hi passen de mitjana 20.000 vehicles i els ajuntaments de la zona reivindiquen des de fa anys millores per tal de reduir l'alt nombre d'accidents. I és que, segons han dit en diverses ocasions, es tracta d'una via saturada i per aquest motiu volen el desdoblament de la carretera.

El lloc on hi va haver l'accident és la cruïlla de Sant Sadurní. La Policia Local de Masquefa assegura que és un punt on normalment han d'actuar perquè hi ha dues senyalitzacions que obliguen els cotxes a aturar-se i que molts conductors se les salten. Agents del cos policial destaquen que les topades que s'hi registren són de diversa consideració i que n'hi ha hagut de greus.

Segons dades del Servei Català de Trànsit, des del 2006 fins ara hi ha hagut 15 víctimes mortals i 63 ferits de consideració en 62 accidents greus en aquesta carretera. Els alcaldes dels municipis per on passa la B-224 han lamentat en ocasions que les males condicions de la via, a més, frena les expectatives econòmiques de la zona.