El català Artur Segarra, únic acusat de l'assassinat del seu compatriota David Bernat a Bangkok, ha demanat un canvi de l'advocat d'ofici i d'intèrpret, durant una reunió privada per preparar la seva defensa. Segarra es va presentar a les llistes de Plataforma per Catalunya de Manresa en les eleccions municipals de l'any 2007.

A causa d'aquest canvi d'última hora, ha estat cancel·lada la cita prevista per a avui entre Segarra i el lletrat que el representa actualment per examinar les més de 2.000 pàgines que contenen les investigacions sobre el cas.

Segarra s'ha declarat innocent i rebutjat els tretze delictes que se li imputen dues vegades, però si és declarat culpable d'assassinat premeditat pot ser condemnat a la pena de mort. El 17 d'octubre, el presumpte assassí acudirà als jutjats per a la celebració d'una vista preparatòria del judici oral, que arrencarà l'1 de desembre vinent i s'allargarà fins al febrer.

La fiscalia compta amb 23 jornades per prendre declaracions a 95 testimonis i presentar les proves que demostrin la culpabilitat de Segarra, mentre la defensa utilitzarà un dia, el 24 de febrer, per al testimoni de l'acusat i desmuntar l'acusació.