N'estan cansats. Tips dels aldarulls diaris i de tenir por de sortir al carrer. Els veïns i els propietaris de negocis de la plaça Gispert de Manresa comencen a organitzar-se i la setmana que ve mantindran una reunió per parlar de l'incivisme i la degradació d'aquest emplaçament del nucli històric per la presència d'un grup d'unes deu persones que són coneguts al barri per les baralles, molestar els vianants i increpar les persones que van a alguna de les terrasses de la plaça. A més, ingereixen alcohol que compren a un establiment proper al carrer.

També promouran una recollida de signatures que presentaran a l'Ajuntament per demanar que treguin els bancs que hi ha just davant del bar L'Havana, que és on s'asseu el grup d'individus que estan creant el malestar a la plaça. No és un problema nou, ja que l'any passat ja hi havia baralles i també creaven malestar. Amb l'arribada del bon temps, aquest any ha tornat l'incivisme i ara veïns i propietaris de bars consultats per aquest diari asseguren estar molt cansats d'aquesta situació i de que ni l'Ajuntament ni la Policia Local posin fi a la problemàtica.

Els propietaris dels bars són els que encapçalen la mobilització contra la presència d'aquest grup. S'han posat en contacte amb els veïns i comerciants per celebrar la setmana que ve una reunió a la plaça Major, davant de l'ajuntament. Encara han de fixar el dia, però volen que també vinguin veïns d'altres barris de Manresa que sovintegen els locals de la zona i volen que en aques espai torni a regnar la tranquil·litat per poder-hi anar a passejar o a seure alguna de les terrasses sense problemes

Aquest divendres mateix, a les sis de la tarda, bona part del grup ja estava a la plaça amb begudes alcohòliques amb una actitud que incomodava els clients dels bars que que estaven a les terrasses del costat. Veïns i comerciants asseguraven que la situació d'ahir a la tarda era relativament tranquil·la, ja que de vegades han d'aguantar insults i fins i tot aquesta setmana una de les persones que tenen negoci a la plaça va rebre empentes i el van amenaçar, asseguren. Als anys 90, la plaça Gispert era un espai degradat, però els darrers anys -després unes obres de millora- s'hi havia instal·lat certa tranquil·litat. Des de l'estiu passat, però, se senten intimidats i els veïns no volen tornar a una època que ja havien deixat enrere.

Els propietaris de bars i veïns consultats lamenten que no hi hagi més presència de la Policia Local i que no siguin més durs contra aquest grup, que ja té indentificat. No entenen com no els requisen les begudes alcohòliques.

A les nits, la plaça Gispert hi ha nombrosos grups d'amics que, ara a l'estiu, prenen una copa a les terrasses. Gairebé tots, però, s'asseuen a les taules que hi ha més allunyades a aquest grup. Uns individus que s'han fet seu el racó on hi ha els bancs a base de tenir una actitud incívica al carrer i mantenir una actitud desafiant.