Un muntanyenc de 55 anys va tenir ahir un atac de cor mentre pujava al Pedraforca i els Bombers s'hi van haver de desplaçar per rescatar-lo. Es va mobilitzar un helicòpter per traslladar-lo fins a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. Fonts dels Bombers asseguraven que en un primer moment l'home va poder ser atès al cim per una metgessa que també estava pujant el Pedraforca, que va fer la primera assistència a l'afectat abans que arribessin els efectius de l'operatiu de rescat. La intervenció de la metgessa va ser determinant, segons expliquen els bombers.

Els fets va tenir lloc aquest dilluns a 2/4 de 12 del matí. Al punt de l'incident també s'hi desplaçar un helicòpter medicalitzat del Sistema d'Emergències Mèdiques, però finalment va ser un segon helicòpter, dels Bombers, el que el va fer el trasllat perquè va arribar abans i l'objectiu era transportar el malalt el més ràpid possible fins al centre hospitalari, ja que es tractava d'un atac de cor.

Els Bombers alerten les persones que facin excursions a la muntanya que, a part d'anar ben equipades, cal estar en plena forma per fer segons quins tipus d'exercicis físics.